Κάμπινγκ με τα παιδιά σας – Οδηγός επιβίωσης

Κάμπινγκ με τα παιδιά σας – Οδηγός επιβίωσης

Το κάμπινγκ είναι μια εναλλακτική και οικονομική λύση για τις διακοπές σας. Τι γίνεται όμως αν έχετε παιδιά; Τα πραγματα αλλάζουν λίγο.
 
Αν έχετε μωρό
 
Πρέπει να είστε αρκετά έμπειροι campers για να επιλέξετε αυτού του τύπου τις διακοπές με το μωρό. Οι λόγοι είναι πολλοί και έχουν να κάνουν είτε με θέματα ασφάλειας και υγιεινής, είτε με πρακτικά ζητήματα μεταφοράς όλων των απαραίτητων αξεσουάρ. Αν αυτή είναι η πρώτη φορά που θα κάνετε κάμπινγκ με το μωρό, πρέπει να εξασφαλίσετε ότι η σκηνή σας θα βρίσκεται στην απόλυτη σκιά και ότι θα έχει δροσιά τις περισσότερες ώρες της ημέρας. Εσείς μπορεί να αντέχετε λίγη παραπάνω ζέστη, το μωρό όμως; Επιπλέον, πρέπει να φροντίσετε όσα αφορούν το μπάνιο και το άλλαγμα του μωρού.

Όσον αφορά το φαγητό, αν θηλάζετε, τα πράγματα είναι πολύ εύκολα, καθώς δεν έχετε την έγνοια των μπιμπερό, ή της αποστείρωσης. Διαφορετικά, για το πλύσιμο των μπιμπερό του μωρού, καλό θα είναι να χρησιμοποιείτε δικό σας σφουγγάρι και απορρυπαντικό. Εννοείται ότι δεν θα αφήνετε τα μπουκάλια στο κοινόχρηστο στραγγιστήρι, αλλά θα τα αποθηκεύετε κάθε φορά μετά το πλύσιμο για να μην λερώνονται. Για το ζέσταμα του γάλακτος, ένα γκαζάκι και ένα μπρίκι είναι αρκετά.
 
Σημαντικό είναι το ζήτημα του ύπνου. Η καλύτερη λύση για το μωρό, ανάλογα με το πόσων μηνών είναι, είναι είτε το πορτ μπεμπέ είτε ένα μικρό παρκοκρέβατο, για το οποίο θα χρειαστείτε μία μεγαλύτερη σκηνή και καλό είναι να υπάρχει κουνουπιέρα, γιατί όσο κι αν προσέχετε, όλο και κάποιο έντομο μπορεί να μπει και να τσιμπήσει το μωρό. Τέλος, έχετε πάντα στο μυαλό σας ότι το κάμπινγκ είναι ένα περιβάλλον που απαιτεί ησυχία και ιδιωτικότητα.

Μάθετε για τις Υπηρεσίες του Camping Blue Dream και τις δυνατότητες που σας προσφέρουν.
 
Αν έχτε μικρά παιδιά
 
Αν πρόκειται για παιδιά από 2 ετών και πάνω, το κάμπινγκ αποτελεί εξαιρετική ιδέα, αρκεί να είστε προετοιμασμένες για την προετοιμασία των γευμάτων τους που θα χρειαστεί να αναλαμβάνετε αρκετές φορές μέσα στη μέρα.

Τι θα χρειαστείτε; Σίγουρα μια μεγάλη σκηνή, για να χωράτε όλοι άνετα. Σκεφτείτε την επιλολή μιας σκηνής με δωμάτια, ώστε τα παιδιά να κοιμούνται μόνα τους ή για να υπάρχει ένας ξεχωριστός χώρος για την παρασκευή γευμάτων κ.λπ.
 
Ακόμη, είναι απαραίτητο να έχετε το φαρμακείο σας κατάλληλα εφοδιασμένο για διαβίωση στη φύση. Με τα πιτσιρίκια να κυκλοφορούν ελεύθερα στο φυσικό περιβάλλον του κάμπινγκ, τα χτυπήματα ή τυχόν αλλεργικές αντιδράσεις είναι πιθανό σενάριο. Επίσης, όταν είστε μαζί με τα παιδιά στο κάμπινγκ, είναι σημαντικό να φροντίζετε να υπάρχει πάντα φρέσκο νερό στο θερμός και να τα ενυδατώνετε συχνά.
 
Άλλα «αξεσουάρ» που θα σας φανούν χρήσιμα, είναι ένα τραπεζάκι με σπαστές καρέκλες, όχι μόνο για να τρώνε τα παιδιά αλλά και για να παίζουν, να ζωγραφίζουν κ.λπ., ενώ για την προστασία της υγιεινής τους καλό είναι να έχετε μαζί αντισηπτικά μαντηλάκια για να καθαρίζετε το τραπέζι πριν από το φαγητό. Τα αντικουνουπικά σπρέι και τα φιδάκια θεωρούνται αυτονόητα.
 
Αν έχετε μεγάλα παιδιά

 
Αναφερόμαστε σε ηλικίες άνω των 8-9 ετών, επομένως τα παιδιά μπορούν να έχουν τη δική τους σκηνή.Τα παιδιά μπορούν να σας βοηθήσουν στην προετοιμασία των γευμάτων, ενώ δεν χρειάζεται να ακολουθείτε κάποιο πρόγραμμα διατροφής και ύπνου.
 
Αυτό που χρειάζεστε τώρα είναι καλές ιδέες για να μην βαρεθούν τα παιδιά εκεί, δηλαδή πολλά παιχνίδια, βιβλία αλλά και επιλογή ενός κάμπινγκ που να προσφέρει δραστηριότητες για παιδιά. Κατά τα άλλα, σημαντικό είναι να θυμίζετε στα παιδιά να βάζουν πάντα αντικουνουπική λοσιόν στο δέρμα τους μετά το απογευματινό μπάνιο και να δίνουν «σημεία ζωής» τις ώρες που θα βολτάρουν στις εγκαταστάσεις του κάμπινγκ με κάποια παρέα που πιθανώς θα έχουν δημιουργήσει.

Στo Camping Blue Dream υπάρχουν πολλές επιλόγες για παιδιά. Ρίξτε μια ματία εδώ!

Πηγή: juniorsclub.gr